25. kesäkuuta 2009

Voitto Viro

Kesäkuussa 2009 on tullut kuluneeksi 10 vuotta Lauttasaaren Shakkikerhon historiassa keskeisen henkilön, kirkkoherra Voitto Viron kuolemasta. Sen kunniaksi julkaisemme Voitto Viron muistosanat, jotka kerhomme varapuheenjohtaja Janne Kauppinen luki 23.4.2008 kerhollamme järjestetyssä Voitto Viro Memorial -turnauksessa:

Voitto Viron muistosanat

Lauttasaaren Shakkikerhon juhlistaessa 60 vuottaan ja Lauttasaaren Seurakunnankin täyttäessä tasavuosia päätimme järjestää turnauksen, joka on omistettu näiden kahden yhteisön yhteistyön aloittaneen kirkkoherra Voitto Viron muistolle. Vuonna 1948 perustetun shakkikerhomme toiminta oli 1960-luvulla lopulla tyrehtynyt, mutta 1960- ja 1970-luvun taitteessa lauttasaarelaiset shakinharrastajat alkoivat kokoontua peli-iltoihin Lauttasaaren kirkolla. Tämä merkitsi uutta alkua, joka johti kerhotoiminnan vakiintumiseen.

Suuri kiitos tämän kerhotoiminnan henkiinherättämisestä sekä säännöllisen pelipaikan löytymisestä Lauttasaaren Shakkikerholle kuuluu Voitto Virolle. Hän aloitti yhteyden ja yhteistyön, jotka ovat jatkuneet näihin päiviin asti. Kerhomme on saanut toiminnalleen vakiintuneen tukikohdan seurakunnan päiväkerhon tiloista.

Mainittakoon, että kirkkoherra Voitto Viro kuului kerhomme aktiivijäseniin ja oli aikanaan hallituksen varajäsenenäkin. Eräillä kerhomme pelaajilla on henkilö- ja perhekohtainen yhteys Voitto Viroon muutoinkin kuin shakin kautta – esimerkiksi erään pelaajan vanhemmat hän vihki avioliittoon ja erään toisen hän kastoi – ja vanhemmille pelaajille hän tuli tutuksi pelilaudan ääressä. Hän oli todellinen hengen mies, joka osasi arvostaa harrastamaamme henkisen urheilun muotoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti