20. elokuuta 2009

Lahden SM-blixtit

Joukkuepikashakin SM-kisat pelattiin Lahdessa 15.–16.8.2009. Suomen suurimpaan shakkitapahtumaan tuli tänä vuonna 185 nelihenkistä joukkuetta, siis 740 pelaajaa.

Ykkösjoukkueemme (Jyrki Heikkinen, Pentti Wigelius, Seppo Järvinen, Timo Siikonen) sijoitus lauantain alkuryhmässä oli 14:s, sunnuntain 3. sijoitusryhmässä 11:s eli kokonaissijoitus 95:s. Kakkosjoukkueemme (Mikko Piippo, Reijo Rautio, Janne Kauppinen, Tommi Laaksovuori) sijoitus lauantain alkuryhmässä oli 20:s, sunnuntain 5. sijoitusryhmässä 6:s eli kokonaissijoitus 146:s. Parhaan henkilökohtaisen tuloksen otti Reijo: 22/27 sunnuntaina. Useimmilla pelaajillamme on takana yli 10 SM-kisaa, mutta mukana oli vaihteeksi myös kaksi ensikertalaista: Pentti ja Tommi.

Joukkueemme pelasivat kerhon upouusissa hienoissa pelipaidoissa, joiden hankkimisesta kiitokset kuuluvat Tommille ja Jannelle. Valkoisen t-paidan selässä lukee LAUTTASAAREN SHAKKIKERHO ja etupuolella on musta ratsu vihreän Lauttasaaren päällä, siis kerhon viiristä jäljennetty logo, joka on myös tämän blogin oikeassa yläkulmassa.

Pelipaikka oli Jokimaan Ravikeskus, jonka alakerrassa ykkösjoukkue pelasi lauantaina. Vaikka oli kesäisen lämmintä, ilma vaihtui hyvin avoimista ovista. Kakkosjoukkueemme sen sijaan pelasi ison ravikatsomon takaosassa, joka oli kuulemma kuin sauna. On tietysti hankala löytää hyviä ja kohtuuhintaisia pelipaikkoja, joihin mahtuu lähes 800 pelaajaa. Onneksi sunnuntaiaamuna satoi, ja "saunatilatkin" muuttuivat siedettäviksi. Kisat pelattiin tänä vuonna kaksi viikkoa tavallista myöhemmin, joten vältyimme helteiltä.

Ykkösjoukkueen kapteenina kisat jäävät mieleeni tulossotkuista. Lauantaina merkitsin alkuryhmän ottelun LauttSK 1 – ESK 5 tuloksen 4–0 väärinpäin huolimattomuuttani. Oma sijoituksemme ei muuttunut, mutta ESK 5 pääsi virhemerkintäni ansiosta yhtä ylempään sijoitusryhmään ja vastaavasti I-HSK 6 tippui alempaan. Sunnuntaina sitten tarkistinkin jokaisen merkintäni moneen kertaan.

Sotkut jatkuivat sunnuntaina. 3. sijoitusryhmän alku viivästyi, kun jonkin virheen takia joukkueet numeroitiin uudestaan. Jo parin kierroksen jälkeen huomasimme, että tulospalvelu ei täsmännyt oman kirjanpitomme kanssa. Päivän päätteeksi olimme saaneet 57 pistettä, mutta tulospalvelun mukaan vain 47 pistettä. Kisojen sihteeri sentään lupasi, että tulokset korjataan ja oikeat pelipisteet menevät selolaskentaan. (Vajaa viikko kisojen jälkeen LauttSK 1:n lopputulokset oli korjattu, mutta alkuryhmän tulokset olivat vielä korjaamatta.)

Tulospalvelu oli teknisesti erinomainen: Googlen Docs- ja Spreadsheet-työkaluilla tulokset olivat verkossa saman tien. Vielä kun saisi pelaajien nimet ja selot sekä pöytien selokeskiarvot näkyviin, jotta jo pelipaikalla tietäisi, miten oma peli kulkee odotustulokseen nähden.

Ensi vuonna pelataankin taas Tampereella...

1 kommentti:

Jyrki Heikkinen kirjoitti...

Pikashakin selolistalla Reijo nosti lukuaan huimat 109 pistettä (1891 lienee ennätys) ja nousi kerhon vahvuuslistalla 11. sijalta 5:nneksi. Tommikin nosti lukuaan 76 pistettä (1677).

Lähetä kommentti