8. elokuuta 2009

Nimenhuudon käytäntöjä

Toivottavasti mahdollisimman moni ilmoittautuu kerhon tapahtumiin itse Nimenhuudossa, jotta ilmoittautumistilanne pysyy ajan tasalla ja kaikkien nähtävillä. Nimenhuutoon on rekisteröitynyt tähän mennessä 14 kerhomme jäsentä ja pari "ulkojäsentä", jotka ovat pelanneet järjestämissämme turnauksissa.

Ne jotka eivät käytä Nimenhuutoa, voivat ilmoittautua suoraan turnaussihteerille vanhaan tapaan, esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimella, ja päivitämme kyseisen pelaajan ilmoittautumistiedon Nimenhuutoon.

Omat kokemukseni Nimenhuudosta, varsinkin turnaussihteerinä ja ilmoittautumisten vastaanottajana, ovat vain myönteisiä. Sähköposteja tarvitsee lähetellä ja vastaanottaa paljon vähemmän kuin ennen. Enää ei tule kyselyitä, että montako on tulossa pelaamaan.

Olisi mukava kuulla myös muiden kokemuksia: onko Nimenhuuto helpottanut vai vaikeuttanut turnauksiin ilmoittautumista?

Tarkoitus on, että jatkossa kerhon kaikkiin tapahtumiin ilmoittaudutaan Nimenhuudossa. Tällä hetkellä siellä on muun muassa avoimen mestaruusturnauksen seuraava kierros ja syyscup, joka alkaa virallisesti 1.9. JSM 2009–2010 -turnauksen koko ohjelma lisätään Nimenhuutoon heti kun se julkistetaan, todennäköisesti elokuussa.

Miksi turnauksiin pitää ilmoittautua etukäteen? Ensinnäkin joukkueturnausten kokoonpanot nimetään ilmoittautumisten perusteella hyvissä ajoin ennen turnausta. Omissa turnauksissa taas on tiedettävä, monetko pelivälineet on tuotava pelipaikalle.

Nimenhuudon ilmoittautumissivulla valitaan "IN", kun on tulossa pelaamaan. Yhtä tärkeää on valita "OUT", jos tietää, että ei pääse mukaan turnaukseen tai pelaa avoimen mestaruusturnauksen pelinsä muulloin kuin kyseisen kierroksen varsinaisena pelipäivänä. Kun valitsee "OUT", turnaussihteeri ei yritä enää houkutella uudestaan mukaan turnaukseen.

Ilmoittautumissivulla voi myös lisätä kommentin tapahtumiin. Itse olen esimerkiksi ilmoittanut, että "Tuon 2 pelivälineet". Tai jos ei pääse pelaamaan avoimen mestaruusturnauksen pelipäivänä, kommentissa voi kertoa, milloin aikoo pelata pelinsä.

Tapahtumien Lisätietoja-kohtaan täydennetään esimerkiksi edustusjoukkueiden kokoonpanot (kapteenin tehtävä), avoimen mestaruusturnauksen parit kullakin kierroksella (turnaussihteeri) ja hallituksen kokouksen esityslista (hallituksen sihteeri tai puheenjohtaja).

Tapahtumilla on myös värikoodit (pieni neliö tapahtuman vasemmassa ylänurkassa):

  • Sininen on "harjoitus", esimerkiksi kerhon oma turnaus tai koulutustilaisuus.
  • Purppura on "ottelu", joukkue- tai seloturnaus.
  • Harmaa on muu tapahtuma, esimerkiksi hallituksen kokous.

Idea ensi vuodelle: Kerhon jäsenmaksutilanteenkin voisi näyttää Nimenhuudossa. Lisättäisiin Nimenhuutoon siis "tapahtuma" nimeltä Jäsenmaksu 2010, johon voisi "ilmoittautua" maksettuaan kerhon jäsenmaksun. Kaikkien nähtävillä oleva maksutilanne voisi muistuttaa tehokkaammin kuin kerhon kaapin ovessa oleva rästilista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti