16. syyskuuta 2009

Kolme yötä JSM-kauteen on...

Pyrimme jatkossa aloittamaan JSM-turnauksen kotiottelut jo klo 11:30, jotta ehdimme järjestellä kerhohuoneen hyvissä ajoin ennen klo 17:ää, jolloin sinne tulee toinen kerho. Olemme saaneet luvan kilpailun johtajalta, ja lisäksi jokaisen vastustajajoukkueen on hyväksyttävä tuo aloitusaika; muussa tapauksessa aloitamme klo 12:00. Myös ensi lauantain ottelu LauttSK 2 – KarjUra 2 alkaa kerhohuoneella klo 11:30, saa tulla kannustamaan (hiljaa)!

Pelaajien kannattaa lukea JSM-turnauksen erikoismääräykset. Myöhästymiseen liittyviä määräyksiä on tiukennettu:

"Mikäli kokoonpanoon ilmoitettu pelaaja myöhästyy vähintään puoli tuntia, suorittaa kyseisen pelaajan seura SKSL:lle ko. sarjan osanottomaksun suuruisen sakon. Lisäksi vähintään puoli tuntia myöhästyneen pelaajan vastustaja voi vaatia ko. pelin voittoa."

Tasapelisäännötkin on hyvä kerrata:

"Pelaaja, jolla on vielä aikaa jäljellä, voi vaatia tasapeliä:
  • Jos vastustajalla ei ole mahdollisuutta voittaa, jos pelaajalla on selkeä materiaalietu tai asema on sellainen, että vastustajalla ei ole mahdollisuutta voittaa peliä shakillisin keinoin.
  • Jos peli on ilmeinen tasapeli, eikä vastustaja yritä pelata aktiivisesti, vaan pyrkii ainoastaan aikavoittoon.
  • Jos pelaaja on tappiolla materiaalissa, mutta pystyy selvästi osoittamaan osaavansa pitää tasapelin."

Blogissa aletaan julkaista raportteja JSM-otteluista: henkilökohtaiset tulokset, tunnelmia, jälkianalyysejä – meillähän on tapana analysoida pelit lähiravintola C. W. Gyldénissä ottelun jälkeen. Otteluraporttien muoto ja pituus on vapaa; niitä on tarkoitus elävöittää valokuvilla ja kiinnostavilla peliasemilla.

JSM-otteluissa pelaamamme pelit kootaan jatkossa blogin pelikokoelmaan; joukkueiden kapteenit huolehtivat tästä.

1 kommentti:

Mikko Piippo kirjoitti...

Gyldénin jälkipeleihin ovat toki tervetulleita myös vastustajamme. Ainakin, mikäli hävisivät ottelun :-)

Lähetä kommentti