1. lokakuuta 2009

Aloittelijaturnauksen jälkitunnelmia

Aloittelijaturnauksen 26.9. jälkeen kaikki osanottajat olivat yhtä mieltä, että samanlaisia turnauksia halutaan lisää ja lauantai on hyvä pelipäivä. Haaste on otettava vastaan, onhan kerhomme tarkoitus yhdistää shakinpelaajia ja edistää shakkiharrastusta.

Kerhon hallituksen kokouksessa 30.9. päätimme, että hallituksen jäsenet ovat jatkossa mukana järjestämässä toimintaa aloittelijoille – muutkin halukkaat ovat tietysti tervetulleita ideoimaan ja toimitsemaan. Turnauksia ja kahdenkeskisiä otteluita aloittelijoille improvisoidaan aina tarvittaessa keskiviikon kerhoilloissa. Seuraava isompi aloittelijaturnaus järjestetään lauantaina 7.11.; virallinen kutsu julkaistaan myöhemmin.

Ensimmäisen aloittelijaturnauksen järjestäminen maksoi hieman kerholle, mutta saimme arvokasta näkyvyyttä. Voimme järjestää aloittelijaturnauksia säännöllisesti, kunhan jatkossa yksinkertaistamme järjestelyjä, mikä helpottaa toimitsijoiden työtä ja varmistaa, että kerho pääsee taloudellisesti omilleen:

  • Vähemmän tiedotusta. Blogi, sähköposti ja puskaradio saavat riittää. Jaoimme ensimmäisen turnauksen mainoksia kauppojen ja kirjastojen ilmoitustauluille sekä muutamaan lähiseudun lehteen.
  • Vähemmän toimitsijoita. Kaksi henkeä riittää, hätätapauksessa jopa yksi, mutta apuvoimia on tietysti hyvä olla. Nyt oli kolme virallista toimitsijaa, ja lisäksi turnauksessa pelannut Albert auttoi järjestelemällä pöytiä ja hoitamalla buffetia.
  • Vähemmän buffet-tarjoilua. Alle kolmetuntisen turnauksen aikana riittää pieni buffet. Tarjoilua oli nyt yläkanttiin. Tavoite voisi olla, että buffetin tuotto kattaisi turnauksen järjestelykulut. Toisaalta kulut voitaisiin kattaa myös 1–2 euron nimellisellä osanottomaksulla.
  • Vähemmän palkintoja. Voittajakolmikko sai nyt kirjapalkinnon ja jokainen osanottaja sai jonkin pienen palkinnon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti