1. lokakuuta 2009

Lauttasaaren shakkikerhon hallituksen pöytäkirja 30.9.

Läsnä: Jyrki Heikkinen, Aaro Jalas, Janne Kauppinen ja Matti Varjokallio.

1. Kokouksen avaus.

Puheenjohtaja Jyrki Heikkinen avasi kokouksen 17.00. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

2. Aloittelijatoiminnan kehittäminen

Aaro Jalas kertoi aloittelijaturnauksista 16.9. ja 26.9. Osallistujia oli 8 ja 13 pelaajaa, joista aikuisia 8 ja lapsia 9 (4 osallistui molempiin turnauksiin). Päätettiin järjestää vielä tänä vuonna ainakin kaksi aloittelijaturnausta. Tarkoitus on jakaa turnauksia sopivasti keskiviikoille ja lauantaille, jotta mahdollisimman monelle halukkaalle löytyy sopiva aika. Aaro Jalas toimii koordinaattorina. Jatkossa mainostaminen tapahtuu lähinnä shakki.netin, blogin ja puskaradion kautta. Jo pelatuissa turnauksissa oli myös lehti-ilmoittelua ja mainoksia ilmoitustauluilla. Keskusteltiin ketjukilpailusta aloittelijoille, jossa pääkaupunkiseudun seurat vuorotellen järjestäisivät aloittelijaturnauksia. Ajatusta pidettiin positiivisena, mutta vaatii paljon yhteydenpitoa muiden seurojen suuntaan.

(pöytäkirjan ulkopuolelta: katso lisää kahdesta edellisestä blogipostauksesta)

3. Toinen kerhopäivä

Kerholla on käytettävissä toinenkin vuoro seurakunnan tiloissa lauantaina 12-17. Tätä on käytetty hyvin vähän. Pohdittiin mahdollisia tapahtumia ja ainoana varmasti toteutettavaksi tapahtumaksi päätettiin aloittelijaturnaukset.

4. Turnausideoita

Jäsenkyselyn perusteella on kiinnostusta kehittää cup-turnauksen muotoa. Tällä hetkellä turnaus on alusta lähtien kerrasta poikki -tyylinen. Mahdollisesti parempi idea olisi järjestää turnaus esim. neljän pelaajan alkulohkoissa, joista kaksi jatkoon ja vasta tästä eteenpäin kerrasta poikki. Janne Kauppinen miettii sopivaa järjestelyä, jota kokeillaan 2010 tammikuussa alkavassa cupissa.

Kuukausittainen nopean shakin peli-ilta voitaisiin muuttaa gp-turnauksen tyyliseksi, jossa lasketaan myös pisteitä pidemmältä ajalta. Alustava periaatepäätös tästä oli että järjestetään.

Pirattiturnausten ajankohdista keskusteltiin. Ne ovat osuneet hieman huonoille viikonlopuille. Kevään turnaus järjestetään ensi kerralla aiemmin kuin tänä vuonna. Peliajat ovat myös lyhentyneet vuosien saatossa, saatetaan kokeilla tulevia turnauksia hieman pidemmillä ajoilla.

Ystävyysottelu Käpylää vastaan on ollut pitkään puheena, mutta ei ole vielä toteutunut. Janne Kauppinen ottaa yhteyttä KäpSK:hon ja yrittää saada asiaa eteenpäin. Lauantaipäivää pidettiin sopivana ajankohtana mielellään vielä tämän vuoden puolella. Paikkana esim. Piratti ja peliajat 1+1h.

5. Muut asiat

Etäottelu belgialaisia vastaan etenee omalla painollaan. LauttSK:lla on kasassa viiden hengen joukkue, jonka Aaro Jalas on ilmoittanut vastapuolelle. He yrittävät löytää mahdollisimman samantasoisia pelaajia vastustajiksi.

SKSL:n kerhojen kokoukseen 22.11. valittiin edustajaksi Tommi Laaksovuori. Varalla Matti Varjokallio.

Puhuttiin uudelleen puistoshakin saamisesta Lauttasaareen. Ideaa pidettiin erittäin hyvänä, mutta vaatii muutama tuhat euroa rahaa, joka käytännössä vaatisi sponsorointia. Myös ilkivallan uhka on olemassa ja asia vaatinee luvan puisto-osastolta.

Kerhon välineiden myyminen tulee silloin tällöin esiin jäsenistöltä. Päätimme, että analogisia kelloja on mahdollista myydä tapauskohtaisesti sovittavalla hinnalla. Kellojen kunto vaihtelee melko paljon.

Keskusteltiin nopean shakin turnauksen nimeämisestä.

6. Kokouksen päättäminen

Päätettiin kokous n. klo 18.30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti