8. kesäkuuta 2011

Kesäkuun pelaaja: Dennis Pasterstein

Shakkisiirtojen oppiminen

Isoveli opetti ja jossain vaiheessa taisin käydä shakkikerhossa pelaamassa. Harrastus valitettavasti jäi yli 15 vuodeksi, mutta innostuin uudestaan joskus reilu parikymppisenä.

Kuinka usein pelaat shakkia?

Ennen lasteni syntymää saatoin pelata useita kertoja viikossa, nykyään pari kertaa kuukaudessa, jos sitäkään. Lisäksi pelit osuvat usein työpäivien jälkeen, jolloin paras terä on jo tylsynyt.

Shakkikerhoon liittyminen

RikShaan liityin lähes samanaikaisesti kun aloitin työt Helsingin poliisissa eli lokakuussa 1997. Olen samalla valitettavasti viimeisin seuraamme liittynyt jäsen. Lauttasaaren shakkikerhon toimintaan tutustuin, kun asuin parin vuoden ajan Lauttasaaressa ja sen jälkeen olen osallistunut sattumanvaraisesti eri tapahtumiin, jotka ovat aina hyvin järjestettyjä.

Saavutukset shakissa

Eivät ole kovin kummoisia...

Onnekas voitto

Joukkuepikapelin SM-kilpailuissa pelasin noin 10 vuotta sitten turnauksen tulevaa voittajajoukkuetta vastaan. Olin tietysti häviämässä pelini nelospöydällä. Pelailin kuitenkin loppuun ja avasin sotilaan siirrolla shakin lähes tyhjällä laudalla. Vastustaja otti kuningattaren käteensä ja asetti sen jo paikalleen, mutta huomasi shakin juuri ennen kuin painoi kelloa. Ainoa vaihtoehto oli laittaa kuningatar väliin ja näin sain pelattua tasapelin (vastasi voittoa minulle).

Katkera tappio

Niin monia, niin monia...

Unohtumaton shakkikokemus

Joukkuepikapelin SM-kilpailut ovat aina olleet mukavia tapahtumia, joihin pyrin osallistumaan.

Shakkimotto

Paras voittakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti