14. lokakuuta 2017

Amatööriturnauksen 14.10.2017 tulokset

Helsingin Shakkiliiton ja Lauttasaaren Suomalaisen Shakkikerhon yhteistyössä järjestämän amatööriturnaussarjan 6. kilpailu pelattiin Shakkiareenalla lauantaina 14.10.2017.

Turnaukseen osallistui 4 pelaajaa, joiden kesken pelattiin kaksinkertainen turnaus eli yhteensä 6 kierrosta. Ensimmäiset kolme kierrosta pelattiin tutulla inkrementtiajalla 20'+10"/siirto. Tauon jälkeisille kierroksille peliaikaa lyhennetiin hieman (15'+5"/siirto), jotta aikataulu saatiin sopimaan paremmin yksiin samaan aikaan pelatun junioriturnauksen kanssa.

Tauon jälkeen turnauksessa alkoi tulla uusia käänteitä, kun ensikertalainen Koota voitti 4. kierroksen keskinäisessä
pelissä turnausta johtavan Greenin. Ahola puolestaan aloitti loppukirin voittamalla Hämeenniemen 4. kierroksella ja Kootan 5. kierroksella.

Viimeiselle kierrokselle lähtiessä turnaustilanne oli kärkikolmikon osalta Green 4/5, Koota 3 ja Ahola 2½. Tässä järjestyksessä tultiin myös lopulta "maaliin", kun jännittävät pelit oli saatu päätökseen:

1. Kaj Green (1395) 5/6
  2. Kati Koota (-) 4
  3. Milla Ahola (-) 2½
  4. Katri Hämeenniemi (-) ½

Kärkikolmikko

Turnaus oli mukava, rennossa hengessä pelattu, ja päivään mahtui lukuisasti draamaa, pattiansojen virittelyä ja hersyvää naurua. Kiitokset osallistujille ja tervetuloa pelaamaan vuoden viimeiseen amatööriturnaukseen 16.12.2017. Ottakaa kaverinne mukaan ja kertokaa myös naapureille erilaisesta tavasta viettää lauantaipäivä.

Amatööriturnausta vastaava "sivuturnaus" pelataan lauantaina 11.11.2017 Lauttasaaren Suomalaisen Shakkikerhon järjestämän viikonlopputurnauksen yhteydessä.